Spring naar content

Cliff Pinas

‘Lister biedt alle faciliteiten om je werk beter te maken, maar medewerkers maken er weinig gebruik van.

Cliff is leefstijlcoach en sportmedewerker. Hij is behulpzaam, direct en houdt van kort maar krachtig. Hij vindt het belangrijk dat collega’s worden aangenomen bij Lister omdat zij gekwalificeerd zijn en niet om een bepaald kenmerk. 

‘In mijn beleving zijn we allemaal hetzelfde, maar ik neem mijn expertise over leefstijl altijd mee in mijn aanpak. Ik kijk dus altijd eerst naar een leefstijloplossing in plaats van naar medicatie of naar een gedragsdeskundige. Het is belangrijk vooral te kijken naar hoe iemands leven eigenlijk is. Als je met pizza ontbijt dan heeft dat impact op hoe je je de hele dag voelt. Ik denk dat mensen minder medicatie nodig hebben als ze gezond leven. Maar ik ben geen goeroe en ik ga ook geen mensen aanspreken. Binnen mijn teams probeer ik collega’s echter wel bewust te maken van het voorbeeld dat zij hebben voor onze cliënten: practice what you preach. We zitten in de zorg, dus we moeten ook het goede voorbeeld geven. Iedereen is volwassen, maar als je met cliënten werkt dan heb je ook een verantwoordelijkheid om datgene dat je uitdraagt ook zelf leeft.

Ik zie graag dat iedereen die aangenomen wordt bij Lister, ergens werkt omdat die persoon gekwalificeerd is. Ik kan dat ook niet anders zien. Je moet niet iemand aannemen alleen maar om een bepaald kenmerk. 

Lister heeft veel faciliteiten om je werk beter te maken. Zo hebben we statafels, deskbikes, goede stoelen en office-balls. We hebben alles, maar medewerkers maken er weinig gebruik van. Dat is natuurlijk zonde! Als je iets wil kan je het krijgen. Maak er gebruik van, want het zorgt er ook voor dat je minder snel uitvalt. Als je goed voor jezelf zorgt, dan wordt de kans op uitval kleiner. Soms zet Lister iets op en dan vervaagt het initiatief weer in de waan van alledag. De kracht zit natuurlijk in herhaling. Soms geef ik een workshop en dan duurt het een jaar voordat iemand in beweging komt. We moeten ook de eigen keuze een beetje loslaten, want er vallen veel teveel collega’s uit.´