Spring naar content

Marlies van Reenen

Bij Lister krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar je moet jezelf ook waarmaken“Ik ben bij Lister begonnen als slaapwacht en invaller. Het was een bijbaantje naast mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie. Ik heb daarna een jaar als consultant in het bedrijfsleven gewerkt, maar het was vrij snel duidelijk dat een commerciële organisatie niet mijn ding was. Ik wilde weer terug naar de ggz. Ik miste het contact met mensen. De nabijheid en het gevoel iets te doen dat er toe doet. Na deze switch begon ik als persoonlijk begeleider bij Lister. Na een jaar was ik Coördinator Zorg.

Ik vond het heerlijk om met cliënten te werken en dit te combineren met coördinerende taken. Ik heb daarna een nieuwe locatie opgezet voor Lister en dat vond ik mooi om te doen. Inmiddels ben ik locatiehoofd van verschillende teams in Utrecht. Af en toe kan ik bij een locatie waarnemen of bijspringen. Dat doe ik graag. Ik houd van de afwisseling in mijn werk. In mijn baan als locatiehoofd vind ik het heel leuk om mensen te laten kijken naar hun ontwikkeling. Ik wil ze helpen groeien. Zelf vind ik het ook belangrijk om me te ontwikkelen. Tijdens mijn studie vond ik het al moeilijk om een richting te kiezen. Ik vind zoveel vakgebieden interessant.

De lat ligt hoog
Ik ben onlangs gestart met een Masterstudie klinische psychologie. Daar heb ik zoveel zin in. Ik vind het mooi dat ik daar bij Lister de ruimte voor krijg. Bij Lister zijn de lijnen kort en krijg je veel verantwoordelijkheid en regelruimte. Maar je moet jezelf ook waarmaken. De lat ligt hier best hoog. Ik ben heel trots op mijn teams. Er werken echt leuke en goede mensen bij Lister. Mensen die de kleine stapjes in herstel van cliënten kunnen zien en waarderen. Daar word ik blij van.´