Spring naar content

Vrijwilligers gezocht voor opvanglocatie

Elke dag zien we schrijnende beelden van de oorlog in de Oekraïne: mensen die in korte tijd alles kwijt zijn geraakt en op de vlucht zijn geslagen. Dit heeft ook impact op ons land en onze stad. De opvang en begeleiding van de Oekraïense oorlogsvluchtelingen is de verantwoordelijkheid van de gemeenten.

In Utrecht worden vluchtelingen eerst opgevangen in de Jaarbeurs, hotels of bij gastgezinnen. Voor de periode daarna is de gemeente Utrecht op zoek naar locaties waar mensen voor langere periode kunnen wonen. Een van de locaties die gevonden is, is een vleugel in een verpleeghuis van Careyn in Overvecht. Hier is plek voor 28 mensen. Aan Lister is gevraagd om op deze locatie het sociaal beheer vorm te geven

Vacature vrijwilligerscentrale
Het is de bedoeling dat de mensen vanaf 19 april bij Rosendael worden opgevangen. Er wordt voor de locatie gezocht naar vrijwilligers die gedurende een langere periode, minimaal 4 uur per week, willen ondersteunen. De vacature hiervoor vind je hier. Ken of ben jij iemand die hier interesse in heeft? Solliciteer dan via deze link.