Spring naar content

Bij Lister krijg je volop kansen, maar je moet jezelf ook waarmaken.

Werken bij Lister betekent dat je de ruimte krijgt om de professional te zijn zoals jij dat wilt. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen, verdieping en verder te groeien. Als je de ervaringen van onze collega’s leest, zul je hierin ook een rode draad ontdekken: bij Lister krijg je volop kansen, maar je moet jezelf ook waarmaken. Als jij die uitdaging aan durft te gaan, ben je welkom bij Lister!

Lister werkt met competentieprofielen.

Er zijn kerncompetenties voor alle medewerkers. Dit zijn de verschillende profielen:

De omschrijvingen kunnen je helpen om te kijken of je bij onze organisatie en cliënten past.

Waardengedreven zorg

Lister heeft de herstelvisie uitgewerkt in de richtlijn Goede Zorg. Deze richtlijn vormt de basis van al ons werk.

N.B. De richtlijn Goede Zorg wordt op dit moment herzien. Eind april 2021 verschijnt de herziene versie met het huidige bestuur.

Persoonlijke ontwikkeling

Lister vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. De kwaliteit van onze dienstverlening blijft daardoor op een hoog niveau. Dit betekent niet alleen kennis en ervaring opdoen, maar je ook ontwikkelen als mens. Continu reflecteren, zelf, met je cliënt en met je team vormt de basis van je ontwikkeling.

Daarnaast zijn er verschillende projecten waaraan je deel kunt nemen. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om je kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten voor de organisatie. Dit maakt het werk voor jou niet alleen een stuk uitdagender, ook leidt het tot betere zorg voor onze cliënten. Door volop in onze medewerkers te investeren, kunnen we de juiste zorg blijven bieden aan onze cliënten. 

Je pad bij Lister schrijf je zelf, je persoonlijke ontwikkeling is een wederzijdse inzet. We dagen je uit om je te ontwikkelen, zowel in het werk als als mens, en zien graag dat je kansen met beide handen aangrijpt. Lister heeft een grote academie die heel veel mogelijkheden biedt, zoals verschillende opleidingen, bijscholing en een uniek ontwikkeltraject voor Persoonlijk Begeleider naar Herstelcoach.

Arbeidsvoorwaarden

De Lister arbeidsvoorwaarden zijn collectief geregeld in de CAO ggz, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. 

Daarnaast hebben we mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een collectieve ziektekostenverzekering, aanvullend geboorteverlof partners, een goede reiskostenregeling en fietsplan.

Laat je inspireren door de verhalen over hoe jouw toekomstige collega’s hun werk ervaren!

De ervaring van Ronald

“Buurtbewoners vinden onze cliënten niet meer eng”

De ervaring van Joey

“We spelen allemaal met de kaarten die we gekregen hebben”

De ervaring van Sacha

“Mijn werk als slaapwacht is een perfecte combi met mijn studie psychologie”