Spring naar content

Veelgestelde vragen

Voor welke opleidingen biedt Lister stages aan?

De volgende opleidingen sluiten het beste aan om bij ons stage te lopen:

  • HBO Social Work, voltijd, 3e jaar, profiel zorg, 40 weken stage september – juni of februari – januari
  • HBO Verpleegkunde 3e of 4e jaar, 20 weken stage, september – januari of februari – juni.
  • MBO Medewerker Maatschappelijke zorg, niveau 3, 3e jaar, 40 weken stage september – juni.

Incidenteel bieden we ook stages aan voor andere opleidingen dan opleidingen die liggen op het vlak van begeleiden, te denken valt aan: 

  • Administratie
  • ICT 
  • Sport en Bewegen

Volg je een van deze opleidingen? Dan is het advies om vooraf even contact op te nemen met de praktijkopleider omtrent de mogelijkheden en beschikbaarheid op dat moment.

Wat is de procedure voor een stageplek?

De praktijkopleider onderzoekt in februari/maart de mogelijkheden die elke locatie kan bieden aan stageplekken voor de periode september-juni. De praktijkopleider geeft de vacatures door aan de verschillende hogescholen en ROC’s. De school plaatst de vacature op een daarvoor bestemde vacaturesite van de school.

Je kunt als student solliciteren via de vacaturesite van je opleiding, in de vacaturetekst staat omschreven op welke wijze je jouw motivatiebrief en CV instuurt naar Lister. De praktijkopleider ontvangt jouw verzoek voor de stage en stuurt jouw verzoek door naar de locatie; daar maken ze op grond van inzendingen een keuze wie ze uitnodigen voor een gesprek. 

Word je uitgenodigd, dan heb je het gesprek met medewerkers en soms ook met een bewoner van de locatie. Is dit gesprek positief en kiest de locatie ervoor om jou de stageplek aan te bieden, dan volgt een afrondend stagecontract gesprek met de praktijkopleider voor de inschrijving binnen Lister.

Heb je vragen? Je kunt altijd even contact opnemen met de praktijkopleider van Lister, Jan-Pieter van Waasbergen.

Wie gaat mij begeleiden?

Je krijgt minimaal één stagebegeleider op de locatie waar je stage gaat lopen. Deze medewerker begeleidt jou tijdens je stage. Je kunt met al je praktische vragen en vragen over het leren in de praktijk bij hem of haar terecht.

Waar kan ik stage lopen?

Lister heeft meer dan 20 locaties verspreid over de regio Utrecht. We streven ernaar om jaarlijks op elke locatie een of twee stagiaires aan te nemen.

Informatie voor scholen en studenten is altijd op te vragen bij de praktijkopleider van Lister.

Hoe kan ik de praktijkopleider van Lister bereiken?

Jan-Pieter van Waasbergen is de praktijkopleider van Lister. Hij is bereikbaar via 06-33721983,
stage@lister.nl of jan-pietervanwaasbergen@lister.nl.

Lister is een erkend leerbedrijf

SSB Logo

Bekijk ook