Spring naar content

Inclusie vinden we belangrijk bij Lister. In de omgang met cliënten, maar ook in onze publicaties. Het toegankelijker maken van onze websites hoort daarbij. Het is voor Lister niet verplicht. Toch willen we dat alle bezoekers de informatie op onze websites zo goed mogelijk kunnen begrijpen.

Hoe werkt Lister aan toegankelijke websites?

Eind 2023 hebben we onze websites lister.nl en werkenbijlister.nl laten testen op toegankelijkheid door Accessibility. Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd met cliënten en medewerkers. We deden het niet slecht, maar er konden zeker dingen beter!

Het volgende hebben we verbeterd: 

  • teksten zijn in makkelijkere taal omgezet en met kortere zinnen (B1 niveau);
  • de afbeeldingen, documenten en video’s zijn voorzien van titel en/of beschrijving om mensen met een visuele beperking te helpen;
  • in alle teksten is het gebruik van kopteksten doorgevoerd, zodat mensen met een visuele beperking en mensen die geen muis gebruiken, de website makkelijker kunnen bedienen;
  • het gebruik van kleuren is verbeterd, zodat beter leesbaar is voor mensen met een visuele beperking;
  • alle video’s zijn ondertiteld, zodat ze toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Momenteel onderzoeken we de aanwezige pdf-bestanden. Deze zijn nog niet voldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. We bekijken welke pdf-bestanden echt noodzakelijk zijn. Of dat de informatie die nu in een pdf staat op een webpagina gezet kan worden. Verder willen we de formulieren op de websites toegankelijker maken.

Zie je op onze websites nog verbeterpunten? Laat het ons weten!